Zorya-coach vol onbegrip: Snap niet dat ze zo opgewonden doen over de situatie
Kiev is volgens Zorya-coach veilig genoeg

Zorya-coach vol onbegrip: "Snap niet dat ze zo opgewonden doen over de situatie"

21-08-2014 14:11
1

FC Zorya Lugansk-trainer Yuriy Vernydub zegt te niet begrijpen waarom Feyenoord de wedstrijd in de play-offs van de Europa in een ander land wenst te spelen. De coach zit vol onbegrip.

"Ik begrijp gewoon niet waarom Europese clubs zo opgewonden doen over deze situatie. Als zij zelfs al niet willen spelen in Kiev, in een van de rustigste steden…", reageert de oefenmeester donderdag in de aanloop naar het Europese treffen tegenover The Post Online. Het is Vernydub niet ontgaan dat naast Feyenoord ook andere Europese landen de UEFA hebben ingelicht dat zij liever buiten Oekraïne spelen.

Feyenoord lijkt inmiddels van de angst te zijn ontkomen. Volgens trainer Fred Rutten mag de situatie in het land van FC Zorya Lugansk geen afleidende factor zijn. "Op het moment dat bekend werd dat we tegen deze tegenstander moesten spelen, gaf dat best een onbehaaglijk gevoel. Daarom was het bezoek van de minister zeer prettig. Met zijn uitleg heeft hij dat gevoel volledig weggenomen. We zijn dan ook zeker niet bang om hier te spelen", zei de trainer van de Rotterdammers vlak na aankomst in Kiev.