Nu moeten we er nog hard aan trekken, maar het moet te doen zijn in eigen huis
Schaken kan leven met remise in Kiev

"Nu moeten we er nog hard aan trekken, maar het moet te doen zijn in eigen huis"

21-08-2014 23:02

Ruben Schaken kon na afloop van het eerste Europa League-duel tussen FC Zorya Lugansk en Feyenoord leven met het 1-1 gelijkspel. Volgens de rechtsbuiten hebben de Rotterdammers voldoende kwaliteit in huis om het karwei komende week af te maken in De Kuip.

Schaken erkende tegenover RTV Rijnmond dat het spel van Feyenoord niet al te best was. "Een goede uitgangspositie, met een uitdoelpunt, maar we hadden een beter resultaat kunnen boeken", doelde de aanvaller op de grote kansen die de Rotterdammers in de slotfase om zeep hielpen. "Ik telde ze al. Als je die maakt maak je het jezelf een stuk makkelijker voor. Nu moeten we er nog hard aan trekken, maar het moet te doen zijn in eigen huis."

Dat Feyenoord tegen Zorya eerst nog op achterstand kwam, baarde Schaken niet al te veel zorgen. "We waren beter, hadden controle en gaven weinig weg. Alleen aanvallend hadden we zorgvuldiger moeten zijn. Het was geen spektakelstuk, maar dit is wel een goede uitgangspositie." De return in Rotterdam staat komende week op het programma. De winnaar gaat naar de groepsfase van de Europa League.