Ik sprak Promes vlak voor z'n overgang, hij zei: 'Broer, ik ga serieus geld maken'
Antonia: "Ik denk dat ik dat niveau bij een topclub aankan als mijn spel constanter wordt"

"Ik sprak Promes vlak voor z'n overgang, hij zei: 'Broer, ik ga serieus geld maken'"

27-08-2014 14:15
11

Quincy Promes maakte eerder deze maand de overstap van FC Twente naar Spartak Moskou. Nog niet zo heel lang geleden speelde de aanvaller met Jarchinio Antonia samen in de eerste divisie. Promes ontwikkelde zich razendsnel zag Antonia, die zelf Go Ahead Eagles verruilde voor FC Groningen. Zijn vroegere teamgenoot is een inspiratiebron en op sommige punten een evenknie.

"Nog geen anderhalf jaar geleden speelde ik met Quincy Promes voor een handvol toeschouwers tegen Telstar en Almere City in de Jupiler League. Quincy is een geweldig talent en komt net als ik van Ajax, waar hij ook werd weggestuurd. Hij heeft vervolgens ook een omweg gemaakt", zegt Antonia in gesprek met Voetbal International. "Hij ging van Go Ahead terug naar FC Twente, kende een topseizoen, haalde het Nederlands elftal en nu zit hij bij Spartak Moskou. Ik sprak hem vlak voor zijn overgang, hij zei: 'Broer, ik ga serieus geld maken'. Het is hem gegund en hij heeft het zelf verdiend."

Antonia trekt zich op aan zijn voormalige medespeler. Een droomtransfer naar de Europese top op korte termijn is niet direct een doelstelling voor Antonia. Hij wil zich eerst bewijzen in de Eredivisie. "Ik kijk uiteraard naar andere spelers op mijn positie in de Eredivisie en voor geen van hen doe ik onder. Dat is niet arrogant bedoeld, maar zo voel ik het. Ajax zoekt nog steeds naar een echte rechtsbuiten. Ik denk dat ik dat niveau bij een topclub aankan als mijn spel constanter wordt. Maar dat is iets voor de toekomst. Ik moet nu eerst het hele seizoen bij Groningen belangrijk zijn en veel rendement hebben", aldus Antonia in de papieren versie van VI.