PSV ontsnapt: We hadden geluk dat het geen goede tegenstander was
Cocu: "Daarom startte ik met De Jong, Locadia en Depay"

PSV ontsnapt: "We hadden geluk dat het geen goede tegenstander was"

28-08-2014 23:35
3

Een zeer matig PSV heeft donderdag wel de vierde voorronde in de Europa League overleefd. Shakhtyor werd in Wit-Rusland pas in de allerlaatste minuten over de knie gelegd, zag Jeroen Zoet vanuit zijn doel ook.

"We hadden geluk dat het geen goede tegenstander was", zei Zoet na afloop tegen Omroep Brabant. "Hoe we uit de kleedkamer komen na de rust is niet goed. We krijgen meteen twee corners tegen en een schot op doel. Dat kan niet."

PSV was in balbezit gemakzuchtig, maar Shakhtyor kon dat niet afstraffen. "Maar als we dat zondag tegen Vitesse doen, wordt het heel lastig", aldus de kritische goalie. "De blijdschap overheerst, want plaatsing was het doel. Alleen de manier waarop was niet mooi."

Phillip Cocu sprak meer tevredenheid uit. "We blijven kritisch op onszelf, maar het gaat natuurlijk wel om resultaten. Zeker in Europese wedstrijden tegen stugge ploegen. In dat opzicht hebben we ten opzichte van vorig jaar een stap in de goede richting gezet."

De trainer verraste donderdag door bijvoorbeeld Luciano Narsingh weer te passeren. De rechtsbuiten was tegen Ajax nog beslissend. "Ik had verwacht dat Shakhtyor in de eerste helft heel defensief zou spelen. Daarom startte ik met De Jong, Locadia en Depay. We konden alleen niet het gaatje vinden of de juiste combinatie", verklaarde Cocu.