'Manchester United klopte enkele uren te laat aan bij aanstaande Feyenoord-goalie'
Engelse club wilde ver gaan voor Vermeer

'Manchester United klopte enkele uren te laat aan bij aanstaande Feyenoord-goalie'

01-09-2014 07:00
11

Kenneth Vermeer maakt maandag de overstap van Ajax naar aartsrivaal Feyenoord. Als de goalie niet zijn jawoord had gegeven aan de Rotterdammers, had hij ook een contract kunnen tekenen in Engeland. Manchester United klopte echter enkele uren te laat aan bij de doelman.

Enkele uren nadat Vermeer een mondeling akkoord had bereikt over een contract tot medio 2018 bij Feyenoord, stond Manchester United op de stoep, meldt De Telegraaf. De Ajax-goalie kon bij de Engelse topclub aan de slag als tweede doelman achter de Spaanse international David de Gea. Manchester United kwam echter te laat, na zijn jawoord wilde Vermeer de overstap naar Feyenoord niet alsnog afblazen.

Manchester United wilde ver gaan voor Vermeer. Het kwam zelfs met het idee om de huidige tweede doelman, Anders Lindegaard, af te staan aan Feyenoord. Een kansloze missie voor de ploeg van trainer Louis van Gaal. Vermeer keek niet alleen naar het feit dat hij al een akkoord had bereikt, ook het vooruitzicht op speelminuten speelde een rol bij zijn keuze. In Engeland zou hij op de bank belanden, bij Feyenoord rekent hij op een basisplaats.