Sneijder: 'Hoe dat komt? Misschien omdat we een korte vakantie hadden'
Oranje-international meldt zich weer in Huis ter Duin

Sneijder: 'Hoe dat komt? Misschien omdat we een korte vakantie hadden'

02-09-2014 00:47

Wesley Sneijder meldde zich maandag voor het eerst na het WK weer bij het Nederlands elftal. Voor de aanvallende middenvelder eindigde het toernooi in mineur. In de warming-up van de troostfinale haakte hij geblesseerd af.

"Maar nu is het weer goed, ik hinkel niet meer en ben gewoon fit", aldus Sneijder tegen de NOS. "Het was jammer dat het WK zo moest eindigen. Als je hier nu weer aankomt dan denk je eraan dat je hinkend het WK verliet. Des te mooier is het nu om hier weer te zijn."

Oranje gaat zich de komende dagen voorbereiden op de eerste EK-kwalificatiewedstrijd, volgende week in en tegen Tsjechië. "We staan aan het begin van een nieuwe kwalificatieroute. Dat gaan weer twee mooie jaren worden. Dat mogen we hopen, toch. Daar gaan we wel voor."

Dat er veel afmeldingen zijn – onder meer Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben haakten af – zegt Sneijder niet veel. "Hoe dat komt weet ik niet. Misschien omdat we toch een kortere vakantie dan normaal hebben gehad. Maar we moeten ook niet vergeten dat we pas net bezig zijn en dat nog niet iedereen fit is."