Tientallen voetbalfans opgepakt na Limburgse burenruzie
Roda JC wint wederom een derby

Tientallen voetbalfans opgepakt na Limburgse burenruzie

14-09-2014 08:24
2

Zeker 29 voetbalsupporters zijn zaterdagavond opgepakt voor ongeregeldheden rond de Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en Roda JC (0-2). Van hen zijn 15 meegenomen naar het politiebureau. Ze worden verdacht van opruiing en openlijke geweldpleging, meldt het ANP.

Van de vijftien verdachten zijn er zes in de nacht van zaterdag op zondag vrijgelaten. Zij blijven echter verdachten, meldde de politie. De negen anderen blijven voorlopig vastzitten. Fortuna Sittard en Roda JC uit Kerkrade speelden zaterdag in de Jupiler League tegen elkaar. Roda JC, dat het voorgaande seizoen degradeerde uit de Eredivisie, won de uitwedstrijd met 0-2.

Eerder dit seizoen wist Roda JC ook al een Limburgse derby winnend af te sluiten. In eigen huis wist de ploeg destijds een zege te boeken op MVV (2-0). De ploeg uit Kerkrade bezet momenteel de tweede plaats in de Jupiler League. Nummer één NEC behaalde hetzelfde aantal punten, maar heeft een beter doelsaldo. Fortuna Sittard moet genoegen nemen met de achttiende plaats. De ploeg pakte zes punten uit zes wedstrijden.