'Nieuwe Poulsen' van Ajax wil voorbeeld zijn: Nee, dat is geen rol die ik speel
"Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is om in de Eredivisie te voetballen"

'Nieuwe Poulsen' van Ajax wil voorbeeld zijn: "Nee, dat is geen rol die ik speel"

15-09-2014 09:19
8

Ajax versterkte zich op de slotdag van de zomerse transfermarkt met Niki Zimling. Op zijn komst werd kritisch gereageerd door de fans van de Amsterdamse club, maar – schrijft Metro – Zimling zou zomaar eens een schot in de roos kunnen zijn.

De Deen debuteerde zaterdag in het duel met Heracles Almelo (2-1) in Ajax 1, dat deed Zimling met verve. Zimling ging direct voorop in de strijd en volgens de krant heeft hij het in zich om uit te groeien tot de nieuwe leider van Ajax, net als zijn landgenoot op leeftijd Christian Poulsen. Hij vertolkte die rol de afgelopen seizoenen binnen de over het algemeen jonge selectie van trainer Frank de Boer. Zimling, die zaterdag een halfuur speeltijd kreeg, kende tegen Heracles in elk geval geen aanpassingsproblemen.

Zimling nam direct het voortouw, alsof hij al jaren in Ajax 1 speelt. "Daar voel ik me goed bij", zegt Zimling in gesprek met Metro. "Ik probeer het team te helpen en nee, dat is geen rol die ik speel. Dat is mijn natuurlijke manier van voetballen. Ik stuur graag. Zet de lijnen uit." De Deense middenvelder sprak zelf over een goed debuut. Vergelijkingen met zijn landgenoot Poulsen wees Zimling voorzichtig af.

"De Eredivisie past heel goed bij mij"
"Het ging wel goed. Ik denk dat het heel goed is dat we gewonnen hebben. Dat zorgt weer voor wat meer vertrouwen in het team. Ik ben blij dat ik daar aan bij kon dragen", die zichzelf niet de 'nieuwe Christian Poulsen' wil noemen. "Wel als je naar onze rollen kijkt ja. Maar als speler kun je ons niet met elkaar vergelijken", zegt de 29-jarige Deen, die hoopt te groeien in zijn rol bij Ajax.

"De Eredivisie past heel goed bij mij. Ik ben blij terug te zijn. Maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk is om in de Eredivisie te voetballen. De Nederlandse filosofie van voetballen past nu eenmaal bij mij." Ajax huurde Zimling voor één seizoen van FSV Mainz en bedong tevens een optie tot koop. De toekomst is voorlopig nog de toekomst. "Dat is moeilijk te voorspellen na een paar weken. Ik zie het in elk geval als een uitdaging om hier een rolmodel voor de jongeren te zijn."