De Boer neemt het op voor 'geplaagde' Overmars: Hij is eindverantwoordelijk
Ajax-trainer springt in de bres voor directeur voetbalzaken

De Boer neemt het op voor 'geplaagde' Overmars: "Hij is eindverantwoordelijk"

16-09-2014 15:11
18

Ajax-trainer Frank de Boer vindt het niet terecht dat Marc Overmars veel kritiek krijgt over het beleid dat de Amsterdammers voeren. De directeur voetbalzaken zag dat de clubkas met de nodige miljoenen werd gevuld, maar tot de teleurstelling van de supporters bleven grote aankopen uit.

In gesprek met Het Parool laat De Boer weten de kritiek op Overmars niet terecht te vinden. "Nee, want we overleggen alles. Marc is 's ochtends rond negen uur op de club en dan bespreken we de lopende zaken. Als het over mogelijke transfers gaat, praten Hennie Spijkerman, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en ik mee."

"Soms komt het tot een stemming en dan is het wel eens vier tegen één, of drie tegen twee", vervolgt de oefenmeester in de eerdergenoemde krant. "En dan nemen we een besluit volgens het democratische principe. Maar Marc is eindverantwoordelijk. Hij moet zaken uitonderhandelen."

Eto'o en Mokotjo
Dat de komst van Samuel Eto'o niet doorging, vindt De Boer niet spijtig. "Uiteindelijk moeten wij ervoor zorgen dat áls we iemand halen, en daarvoor flink investeren, dat diegene vijf keer beter is dan Sigthórsson. En daar is bij ons zo veel twijfel over. Er zijn verschillende opties voorbijgekomen en elke keer denk je: gaat die het verschil echt maken? Met Sigthórsson weten we wat we in huis hebben."

"Hij is gretig, fit en we hebben met Arek Milik en Richairo Zivkovic twee jonge jongens achter de hand", reageert De Boer, die niet baalt dat ook Kamohelo Mokotjo niet naar Ajax vertrok. "Vergeet niet: Mokotjo is bij Feyenoord niet geslaagd. Hoe vaak is niet gebleken dat spelers niet bestand waren tegen de druk om te móeten presteren bij een club als Ajax? Daar kan ik tientallen voorbeelden van geven, die de club bergen met geld hebben gekost."