Guardiola: 'United heeft niet genoeg geld om mijn spelers te kopen, het spijt me'
Bayern-coach stelt 'vriend' Louis teleur: "Ze besloten te blijven en daar ben ik heel blij mee"

Guardiola: 'United heeft niet genoeg geld om mijn spelers te kopen, het spijt me'

16-09-2014 17:47
1

Bayern München-trainer Pep Guardiola moest zijn 'goede vriend' Louis van Gaal teleurstellen. De trainer van Manchester United was afgelopen zomer in de markt voor onder meer Thomas Müller, maar tot blijdschap van Guardiola besloot de Duits international in Beieren te blijven.

Van Gaal gaf deze zomer meer dan tweehonderd miljoen euro uit aan de komst van nieuwe spelers. De Nederlandse coach hoopte ook zaken te doen met zijn oude club Bayern München, maar de Duitsers slaagden erin hun spelers uit de handen van Van Gaal te houden. Naast Müller werd ook geschreven dat Van Gaal Arjen Robben en Bastian Schweinsteiger op de korrel zou hebben gehad. Guardiola heeft wel een verklaring voor het besluit van het trio om niet te vertrekken bij Bayern.

"Manchester United heeft niet genoeg geld om mijn spelers te kopen, het spijt me. Ik heb gezien dat ze veel geld hebben uitgegeven. Dat is goed voor mijn vriend Louis van Gaal. Ik weet dat het onderdeel van het voetbal is. Alle clubs in de wereld willen andere spelers, het hangt eigenlijk alleen af van de wens van de speler in kwestie zelf. Als de speler wil blijven, blijft hij. Als hij wil vertrekken, vertrekt hij. Manchester United wil dit soort spelers. Ze besloten te blijven en daar ben ik heel blij mee", zegt Guardiola in gesprek met The Manchester Evening News.