De Boer: Ik vind het heel goed dat Ajax wegblijft van de transfergekte
"Ik ben het volledig eens met de houding van Ajax op de transfermarkt"

De Boer: "Ik vind het heel goed dat Ajax wegblijft van de transfergekte"

17-09-2014 17:24
14

Ajax is financieel kerngezond. De club heeft, vooral door de prima zaken die het de afgelopen jaren deed op de transfermarkt, een flinke - zo niet enorme - buffer opgebouwd. Groot was de verbazing dan ook bij fans en volgers dat de club tijdens de afgelopen transferperiode de hand veelal op de knip hield.

De Amsterdammers zagen onder meer Siem de Jong en Daley Blind vertrekken. Pas op de slotdag van de transfermarkt versterkte Ajax zich met een nieuwe middenvelder. Niet met een miljoenenaankoop, maar met huurling Niki Zimling. Het beleid van directeur voetbalzaken Marc Overmars moest het flink ontgelden, maar trainer Frank de Boer staat volledig achter de transferpolitiek van Ajax, legt hij uit in Voetbal International.

"Ik ben het volledig eens met de houding van Ajax op de transfermarkt", zegt De Boer in gesprek met het magazine. "Een dure aankoop moet echt van supertoegevoegde waarde zijn. Die moet zestig wedstrijden per jaar ons niveau omhoog helpen. Zo niet: laat maar zitten. Ik vind een aankoop van acht miljoen euro voor Nederlandse begrippen ongelooflijk veel geld."

"Het kan niet zo zijn dat clubs uit de Nederlandse subtop dit soort belachelijke bedragen vragen. Waar is dat allemaal op gebaseerd? Ik vind het heel goed dat Ajax wegblijft van de transfergekte. En als je bijvoorbeeld voor tien miljoen euro een speler uit het buitenland wil halen, ben je kansloos. Want dat soort spelers kómt helemaal niet naar Nederland. Dat is gewoon de realiteit", aldus De Boer in VI.