Een deel van Vak 410 heeft aangetoond de verantwoordelijkheid niet aan te kunnen
Voorlopig nog geen uitfans bij Klassieker

"Een deel van Vak 410 heeft aangetoond de verantwoordelijkheid niet aan te kunnen"

20-09-2014 08:07
4

Afgelopen week werd bekend dat de Klassieker de komende jaren nog zonder uitfans zal worden gespeeld. Het is de nadrukkelijke wens van de KNVB om dit wel te laten gebeuren, maar in de politiek stelt men dat de supporters hun kans weer even hebben verspeeld.

Nederland kreeg vrijdag te horen dat het een deel van het EK 2020 mag gaan organiseren. "Nu nog supporters van de bezoekende clubs toelaten bij de klassiekers tussen Feyenoord en Ajax", zei KNVB-directeur Bert van Oostveen na het horen van het heugelijke nieuws. "Maar dan zullen ze zich wel moeten gedragen."

VD-sportwethouder Eric van der Burg van Amsterdam laat in De Telegraaf weten dat de Ajax-supporters hun kans hebben gehad. Hij staat dan ook achter de verbanning van de uitfans. "Maar het is niet normaal dat zulke zware maatregelen nodig zijn", vindt Van der Burg.

"Een gedeelte van Vak 410 in de ArenA heeft tijdens de bekerfinale in De Kuip tussen Ajax en PEC Zwolle aangetoond de verantwoordelijkheid niet aan te kunnen. Pas als iedereen zich gedraagt zullen weer fans van Feyenoord en Ajax worden toegelaten. Ik hoop dat het snel kan, want het geeft extra sfeer en dynamiek aan wedstrijden, maar het moet op alle gebied verantwoord zijn. Ook qua veiligheidskosten."