PSV begint toch langzaam maar zeker naar een grote vorm toe te groeien
"Ik heb altijd wel gezegd dat Fred een goede trainer is, maar niet voor een topploeg"

"PSV begint toch langzaam maar zeker naar een grote vorm toe te groeien"

22-09-2014 10:47
18

PSV boekte zondag een simpele thuiszege op SC Cambuur. De 'topper' in het Philips Stadion werd met 4-0 gewonnen door de club uit Eindhoven, die daarmee zijn koppositie in de Eredivisie versterkte.

"PSV begint toch langzaam maar zeker naar een grote vorm toe te groeien", zegt PSV-kenner Willy van de Kerkhof op de website van Omroep Brabant. "Het was genieten, het was een heerlijke middag, ik heb genoten." Cambuur bood PSV in de openingsfase goed partij. De Friezen waren minimaal gelijkwaardig aan de Eredivisie-koploper.

"De eerste tien minuten was Cambuur zeker gelijkwaardig en ze kregen een goede kans om op voorsprong te komen", zegt René van de Kerkhof. "Daarna hoefde PSV zich niet bovenmatig in te spannen. Enige dissonant was het geven van de rode kaart aan Lucas Bijker door de scheidsrechter. Ik vond het zwaar bestraft."

Ajax werpt zich op als de belangrijkste concurrent van PSV in de strijd om de landstitel. De regerend kampioen wist met 0-1 te winnen bij Feyenoord. De Rotterdammers hadden meer verdiend. De gebroeders Van de Kerkhof hebben het te doen met trainer Fred Rutten. "Ik heb altijd wel gezegd dat Fred een goede trainer is, maar niet voor een topploeg. Ze hebben wel veel pech gehad, maar als je 'm er niet in schiet dan krijg je er zelf één om je oren", aldus René.