De Eredivisie-flops van dit weekend: falende keepers en dramatische Ajacieden

De Eredivisie-flops van dit weekend: falende keepers en dramatische Ajacieden

22-09-2014 12:00
13

Speelronde 6 in de Eredivisie zit erop. Behalve de uitblinkers richten we ons ook wekelijks op de spelers die door de ondergrens zakten. Dit zijn de Eredivisie-flops van dit weekend.

Erik Cummins (Go Ahead Eagles)
Het kan verkeren voor Erik Cummins. Eerder dit seizoen scoorde hij nog tegen Excelsior Rotterdam, maar dit weekend was hij de schlemiel. Liet tegen ADO Den Haag zomaar een bal los, waarna Michiel Kramer profiteerde.

Leonard Nienhuis (SC Cambuur)
Nienhuis is over het algemeen een betrouwbare sluitpost, maar tegen PSV ging hij heel lelijk in de fout. Verkeek zich op hilarische wijze op een als voorzet bedoelde trap van Jetro Willems. Nienhuis gleed uit en was gezien.

Luigi Bruins (Excelsior Rotterdam)
Keerde terug op het oude nest en drukte direct zijn stempel op de wedstrijd. In negatieve zin wel te verstaan. Vlak voor tijd liet hij zich gaan, wat hem een directe rode kaart opleverde. Dom, dom, dom.

Lucas Bijker (SC Cambuur)
De verdediger van Cambuur maakte dit seizoen al een paar keer deel uit van het Elftal van de Week, maar vindt zichzelf nu ineens terug bij de flops. Twee domme gele kaarten zorgden ervoor dat Cambuur voor een mission impossible stond tegen PSV.

Mart Lieder (FC Dordrecht)
Als Dordrecht uit de degradatiezorgen wil blijven, zal aanvaller Mart Lieder beter moeten gaan presteren. Zijn optreden op bezoek bij Excelsior was ver onder de maat. Dat hij pas kort voor tijd werd gewisseld, was opmerkelijk.

Niki Zimling (Ajax)
Tegen Paris Saint-Germain nog de uitblinker, maar tegen Feyenoord kon hij geen moment imponeren. Grossierde in verkeerde keuzes en slaagde er niet in de aanvallers te bereiken.

Davy Klaassen (Ajax)
Van een speler als Klaassen mag meer verwacht worden dan hij tegen Feyenoord liet zien. Pas in de slotfase kwam hij voor het eerst echt de middenlijn over. In de 75 minuten daarvoor viel hij vooral op door slechte aannames, normaal toch zijn grootste kwaliteit.

Bryan Linssen (Heracles Almelo)
Vorig seizoen was Linssen de absolute uitblinker bij Heracles, maar de linksbuiten gaat mee in het erbarmelijke niveau van zijn ploeggenoten. Waar is de Linssen gebleven die zo gevaarlijk voor het doel is?

Luciano Slagveer (sc Heerenveen)
Stond dit seizoen bij alle competitiewedstrijden van Heerenveen in de basis, maar zijn rendement is (veel) te laag. Als hij in de basis wil blijven staan, kan hij zich niet veel optredens zoals zaterdag tegen Vitesse (1-1) meer permitteren.

Ryo Miyachi (FC Twente)
Snel is Miyaichi nog steeds, maar de finesse van zijn tijd bij Feyenoord ontbreekt voorlopig nog. Kreeg tegen Heracles verschillende mogelijkheden om één van zijn ploeggenoten te bedienen, maar koos telkens voor de verkeerde optie.