Ajax werkt hard aan nieuwe overeenkomst: Niet te veel zeggen over bedragen
Amsterdammers wil voor nieuwe jaar al witte rook

Ajax werkt hard aan nieuwe overeenkomst: "Niet te veel zeggen over bedragen"

26-09-2014 19:56
15

Ajax heeft behalve de positieve jaarcijfers meer pluspunten naar buiten gebracht. Directieleden Michael Kinsbergen en Jeroen Slop zien de overeenkomst met een nieuwe hoofdsponsor naderen.

Volgens de Ajax-bestuurder zijn de gesprekken in een vergevorderd stadium en is er voldoende reden tot optimisme. Ruim voor de jaarwisseling zou er al een deal gesloten kunnen worden. "Ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt en verwacht dat we voor 31 december een hoofdsponsor presenteren", aldus Kinsbergen, geciteerd door Ajax Showtime.

Kinsbergen, die mede verantwoordelijk is voor het klaarstomen van oud-doelman Edwin van der Sar, wil niet bevestigen dat het om een groot gokbedrijf gaat. "Ik wil daar echt niet op ingaan. Het ziet er gewoon goed uit. Ik wil ook niet te veel zeggen over bedragen. Dat is gewoon niet aan de orde. Als we naar buiten treden, doen we dat met details en geven we openheid."

Volgens Slop is het strikken van een nieuwe hoofdsponsor niet eenvoudig. "Er komt best wat bij kijken als de hoofdsponsor verandert. In je uitingen bijvoorbeeld, maar ook in de gastvrijheid naar de klanten van een sponsor. Dat is niet van de ene op de andere dag geregeld. De shirts moeten bijvoorbeeld aangepast worden. Dat het nieuwe contract pas 1 januari ingaat, is duidelijk. Maar wanneer het bekend wordt? Dan is 1 januari veel te laat."