Ajax-target twijfelt over snelle transfer: Maar de belangstelling streelt me
"Of het dan goed is om te gaan, is moeilijk te zeggen"

Ajax-target twijfelt over snelle transfer: "Maar de belangstelling streelt me"

30-09-2014 07:01
11

Het gaat snel met Daley Sinkgraven. De middenvelder van sc Heerenveen werd al na zeventien wedstrijden in de Eredivisie in verband gebracht met Ajax, maar daar laat hij zich allerminst door van de wijs brengen. Tegen PSV was het talent zondag opnieuw de grote uitblinker.

"Ja, het is voor mij goed geweest dat Ziyech is weggegaan bij de club. Daardoor kwam ik op mijn favoriete positie te spelen", stelt Sinkgraven nuchter vast. Daarnaast pakt de aanvallende speelwijze van Dwight Lodeweges goed uit. "Daarin is het ook lekker spelen voor mij. Ik ben iemand die graag de diepte zoekt. Ik kan mijn ballen uitstekend kwijt."

De negentienjarige jongeling, die zondag goed was voor de winnende treffer en eerder dit seizoen ook al het duel met AZ besliste, wordt op de voet gevolgd door Ajax. "Toen zij die belangstelling openbaar maakten vorige maand, gebeurde er van alles om me heen", vertelt Sinkgraven aan het Algemeen Dagblad. "Dat was een bijzondere ervaring. Ik probeer er maar zo nuchter mogelijk mee om te gaan."

Het zou niet vreemd zijn als Ajax zich de komende transferperiode weer meldt. "Of het dan goed is om te gaan, is moeilijk te zeggen. Ik heb hier veel speeltijd en een fijn draaiend team. Maar de belangstelling streelt me", aldus Sinkgraven.