AZ-back haalt neus op voor 'Zweedse degradatie': Hij is klaar met het team
"Ik wil alleen spelers die honderd procent geven in mijn ploeg"

AZ-back haalt neus op voor 'Zweedse degradatie': "Hij is klaar met het team"

30-09-2014 14:55
5

Mattias Johansson hoeft zich niet in Zweden te melden tijdens de komende interlandperiode. De verdediger van AZ werd door de bond van het land opgeroepen voor Zweden onder 21, maar daar heeft de back weinig trek in.

Afgelopen maand maakte Johansson, door de afwezigheid van Mikael Lustig, deel uit van de A-selectie van Zweden. Enkele weken later is de 22-jarige Johansson zijn uitverkiezing weer kwijt. In plaats van een plek bij de hoofdmacht kreeg de verdediger een invitatie voor Jong Zweden. Maar daar heeft Johansson geen trek meer in, blijkt uit de woorden van bondscoach Håkan Ericsson.

"Mattias zat bij de huidige selectie, maar hij is klaar met het team van Jong Zweden", stelt de keuzeheer in de Zweedse media. "Hij kan zich niet meer opladen voor Jong Zweden nu hij bij de A-selectie heeft gezeten." Volgens Ericsson wil Johansson zich volledig toeleggen op zijn carrière bij AZ en op het opnieuw een selectie afdwingen voor de Zweedse hoofdmacht.

Voor Ericsson reden om Johansson, die eerder al eens een interland van Jong Zweden oversloeg in verband met zijn vakantie, zonder discussie thuis te laten. "Ik wil alleen spelers die honderd procent geven in mijn ploeg. We hebben een goed gesprek gehad en ik respecteer zijn beslissing", aldus de bondscoach.