Buffon hekelt laffe tactiek van trainer: Zo zet je de stap naar de top niet
Juventus schiet geen enkele keer op doel

Buffon hekelt laffe tactiek van trainer: "Zo zet je de stap naar de top niet"

02-10-2014 09:20
1

Atlético Madrid en Juventus maakten er woensdagavond niet echt een interessant schouwspel van. Volgens Gianluigi Buffon lag dat ook zeker aan de tactiek van zijn trainer Massimiliano Allegri, die na afloop een sneer uit eigen kamp kreeg.

"We willen graag de stap zetten naar de Europese elite, een groep waar Atlético Madrid toe behoort", zei de ervaren Buffon na afloop. "Maar dan moet het echt wat gedurfder van onze kant. In een wedstrijd als deze moeten we meer risico's nemen."

De 36-jarige keeper, die in Madrid de eerste tegengoal van het seizoen kreeg te verwerken, hekelt de laffe tactiek van zijn coach. Hij zag zijn ploeggenoten zelfs geen enkele keer op doel schieten. "We moeten onze tegenstanders durven uitdagen. AS Roma deed dat dinsdag tegen Manchester City wel en werd daarvoor beloond (1-1, red.)."

Allegri was het overigens niet met Buffon eens. "We speelden echt om te winnen", zei de trainer. "Tegelijkertijd was het belangrijk om Atlético zo min mogelijk ruimte te geven. Atlético is namelijk een elftal dat uit het niets een doelpunt kan maken. Daar speelden we op in. Ik kan mijn elftal niet zomaar naar voren sturen tegen zo'n ploeg."