'Schild' Blind nu al vergeleken met United-icoon: Laten we niet overdrijven
"Het gaat lekker, maar we zijn pas een paar wedstrijden onderweg"

'Schild' Blind nu al vergeleken met United-icoon: "Laten we niet overdrijven"

08-10-2014 09:24
18

Daley Blind speelt als één van de weinige Nederlanders bij een absolute Europese topclub. Van Ajax naar Manchester United, het was dé Nederlandse transfer van afgelopen zomer. En moeite met het niveau heeft hij zeker niet. 

In Engeland wordt Blind zelfs al voorzichtig vergeleken met Roy Keane, één van de allergrootsten op het middenveld van de Mancunians. "In de zin dat United na Keane nooit meer een middenvelder heeft gevonden die een schild kon zijn voor de verdediging en tegelijk een verbindingsspeler voor de aanval", verklaart Ian Herbert van The Independent. 

Blind doet het volgens de vaste United-volger beter dan heel veel van zijn voorgangers. "Hargreaves, Fletcher, Cleverley, Anderson; wie heeft Alex Ferguson allemaal niet geprobeerd? Michael Carrick bleek nog de beste, al is ook hij geen echte buffer voor de verdediging", aldus Herbert.

Zelf moet Blind lachen om de vergelijking met de Ierse ex-topvoetballer. "Roy Keane? Laten we niet overdrijven. Het gaat lekker, maar we zijn pas een paar wedstrijden onderweg", lacht de middenvelder, die in Manchester veel heeft gehad aan landgenoot Robin van Persie. "Zeker in het begin heeft hij me wegwijs gemaakt."

"Nu trek ik ook al meer op met andere jongens. We hebben een leuke groep. Jongens als Di Maria en Falcao, het zijn wereldsterren, maar ook heel normale gasten. Falcao is bijna verlegen als je hem ontmoet. Het is aan mij om aan te haken bij hun niveau. De Premier League is vooral fysiek zwaar, maar ik kan het aan. We hebben veel blessures, maar ik ben fit", aldus Blind.