Van Gaal zoekt met 'doorbraakwedstrijd' naar 'psychologisch voordeel'
"Ik krijg de kans om vaker te trainen, maar uiteindelijk is het altijd beter om wedstrijden te spelen"

Van Gaal zoekt met 'doorbraakwedstrijd' naar 'psychologisch voordeel'

20-10-2014 08:13

Louis van Gaal hoopt dat zijn Manchester United maandagavond de volle negentig minuten goed speelt tegen West Bromwich Albion. Het zou goed zijn voor de spelers van de Engelse club. Een 'doorbraakwedstrijd', zoals hij die in 2009 met Bayern München ook had.

"We wonnen vijf jaar geleden in de Champions League met 4-1 bij Juventus in een fantastische wedstrijd. Dat gaf ons heel lang een psychologisch voordeel", citeert NUsport Van Gaal in gesprek met The Guardian. "De zege op Everton van twee weken geleden was belangrijk, maar in dat duel speelden we slechts zestig minuten goed, terwijl een wedstrijd negentig minuten duurt."

Manchester United kan maandagavond bij winst op WBA stijgen naar de vierde plaats. Een plek die aan het einde van het seizoen een ticket voor de voorronde van de Champions League zou opleveren. Dit seizoen moet Manchester United het echter zonder Europees voetbal stellen. Hij betwijfelt of dat een voordeel is. "Ik krijg wel de kans om vaker te trainen, maar uiteindelijk is het altijd beter om wedstrijden te spelen omdat je je dan kunt meten met de sterkste tegenstanders."

"Toen ik bij de KNVB werkte, probeerde ik er ook voor te zorgen dat in de jeugd de sterkste teams altijd tegen elkaar spelen. Dan raakt de ontwikkeling van spelers in een stroomversnelling", aldus Van Gaal.