Manchester City werkt zichzelf opnieuw in de nesten in spookachtig Moskou

Manchester City werkt zichzelf opnieuw in de nesten in spookachtig Moskou

21-10-2014 19:50
1

Manchester City is hard op weg opnieuw de achtste finales van de Champions League mis te lopen. Op bezoek bij CSKA Moskou gaven de Engelsen een zeker lijkende zege uit handen: 2-2.

Sergio Agüero bracht de Engelsen na een half uur spelen op voorsprong en bediende acht minuten later James Milner voor de 0-2. Afgelopen weekend verzorgde de Argentijn nog de hele productie van zijn club in de zege op Tottenham Hotspur (4-1).

Invaller Seydou Doumbia deed het duel in de tweede helft kantelen in het voordeel van CSKA. De Ivoriaanse aanvaller zorgde na ruim een uur spelen voor de aansluitingstreffer (1-2) en versierde vlak voor tijd een strafschop met een vermeende schwalbe. Die werd benut door de Israëliër Bebars Natcho (zie video), waardoor het duel eindigde in 2-2.

Dat betekende het eerste punt voor CSKA in de loodzware poule E van de Champions League, die verder bestaat uit Bayern München en AS Roma. Manchester City zit in zwaar weer. Voor het zoveelste jaar op rij zijn de achtste finales ver weg: na drie duels staan er twee punten op de teller.

Het duel in Moskou werd zonder publiek gespeeld. CSKA zit een forse straf uit voor herhaaldelijke racistische spreekkoren van een deel van de aanhang. De club moet onder meer een boete van 200.000 euro betalen.