Depay terug bij PSV: Als er dan geen gekke dingen meer gebeuren
Cocu kan in Europa League beschikken over herstelde buitenspeler

Depay terug bij PSV: "Als er dan geen gekke dingen meer gebeuren"

22-10-2014 08:23
3

PSV-trainer Phillip Cocu heeft Memphis Depay terug bij de selectie. De buitenspeler stond een tijd aan de kant met een liesblessure, maar is inmiddels weer fit genoeg om wedstrijden te spelen. Donderdag keert hij terug bij de wedstrijdselectie, voor het duel met Panathinaikos.

"Als er op de laatste training geen gekke dingen meer gebeuren, zal hij er bij zijn", zegt Cocu in gesprek met De Telegraaf. Het is een snelle terugkeer voor Depay. Naar verwachting zou de liesblessure Depay zes tot acht weken aan de kant houden, het zijn echter ruim vijf weken geworden.

Het is nog niet duidelijk in welke rol Depay zijn rentree kan maken. Cocu heeft nog geen besluit genomen over de basisopstelling. Met het oog op de Eredivisie is de kans volgens De Telegraaf groot dat Depay in de Europa League als invaller een half uur in actie komt, zodat hij zondag in de Galgenwaard aan de aftrap kan verschijnen.

De twintigjarige Depay maakte indruk in de beginfase van dit seizoen. In vijf competitiewedstrijden maakte hij vijf doelpunten en leverde hij twee assists. In Europees verband scoorde hij drie keer in drie duels en leverde hij ook nog eens twee assists.