Nieuwe klus lonkt voor Van Marwijk: 'Hij is de grootste buitenlandse kandidaat'
EK lonkt in dat geval al

Nieuwe klus lonkt voor Van Marwijk: 'Hij is de grootste buitenlandse kandidaat'

24-10-2014 16:48

Bert van Marwijk gaat mogelijk snel weer aan de slag. De werkloze oefenmeester is een belangrijke kandidaat voor de vacature bij het nationale elftal van Roemenië, zo meldt Voetbal International.

Van Marwijk was voor het laatst actief bij Hamburger SV, waar hij in februari werd ontslagen. De 62-jarige trainer zocht vervolgens zonder succes naar een nieuwe uitdaging, maar aan die zoektocht komt nu mogelijk een einde. 

De Roemeense voetbalbond speurt naar een opvolger van Victor Piturca, die zelf besloot om te vertrekken. De bondscoach ging na drie jaar met zijn staf voor zijn kans bij Al-Ittihad, waardoor Roemenië - dat met zeven punten uit drie wedstrijden prima aan de EK-kwalificatie is begonnen - met een lege bank bleef zitten.

Voorlopig neemt technisch directeur Anghel Iordanescu de honneurs waar, maar dat is tijdelijk. De zoektocht naar een opvolger van Piturca is inmiddels gestart en Van Marwijk is van de buitenlandse trainers de grootste kandidaat, aldus VI. De bond greep al naast Shakhtar Donetsk-trainer Mircea Lucescu, die van zijn club geen toestemming kreeg om beide functies te combineren.