Overmars verwacht 'gedwongen afscheid' captain: In principe zal hij vertrekken
Finse verdediger praat niet met Ajax over eventuele verlenging van contract

Overmars verwacht 'gedwongen afscheid' captain: "In principe zal hij vertrekken"

27-10-2014 08:53
3

Ajax hoopt Niklas Moisander tijdens de winterse transferperiode van de hand te doen. De Finse aanvoerder van de Amsterdammers is in het bezit van een aflopende verbintenis bij Ajax.

De 29-jarige Moisander, die enkele seizoenen geleden werd overgenomen van AZ, moest zaterdag in het duel met Go Ahead Eagles plaatsnemen op de bank. Hij werd vervangen door Stefano Denswil, in de ogen van De Boer één van de mogelijke vervangers van de Fin. Ajax houdt in het geval van Moisander vast aan zijn filosofie: een aankoop mag niet gratis de deur uitwandelen. Gesproken over een contractverlenging, wordt er niet in Amsterdam, volgens het AD.

"In principe zal hij vertrekken, maar het hangt van veel factoren af", zegt technisch directeur Marc Overmars in gesprek met het Algemeen Dagblad, die daarmee de zaakwaarnemer van Moisander – Sören Lerby – aan het werk zet. De Finse verdediger liet eerder weten geen trek te hebben in een club uit de bodem van de Premier League of Bundesliga, het is niet duidelijk of Moisander openstaat voor een verlenging bij Ajax.