Ajax-back: 'De kleedkamers, douches, weer even terug naar de ambiance van toen'
Ajax-rechtsback heeft zin in de bekerconfrontatie met SV Urk

Ajax-back: 'De kleedkamers, douches, weer even terug naar de ambiance van toen'

28-10-2014 14:48
1

Ajax speelt dinsdagavond in de strijd om de KNVB Beker tegen SV Urk. Voor veel spelers van de landskampioen is het een terugkeer naar een omgeving waar het allemaal begon: het amateurveld.

''Die tijd vergeet je niet'', zegt Ricardo van Rhijn tegen het Algemeen Dagblad. De rechtsback van Ajax zette zijn eerste stapjes op het voetbalveld bij DoCoS in Leiden. ''De kleedkamers, de douches, je gaat weer even terug naar de ambiance van toen.'' Toch ziet Van Rhijn dinsdagavond waarschijnlijk een groot verschil met 'vroeger'. ''Als jochie was het lang niet zo druk als straks bij Urk'', zegt de 23-jarige verdediger over de waarschijnlijke drukte bij SV Urk, dat uitkomt in de hoofdklasse zaterdag.

Voor Richairo Zivkovic lonkt een debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers. De van FC Groningen gehaalde spits speelt zijn wedstrijden bij Jong Ajax en is nog niet op het niveau dat trainer Frank de Boer van hem verlangt. Zivkovic zit evenwel bij de selectie en kan dus eventueel speelminuten gaan maken namens Ajax op Urk.