Schreuder heel blij met revanche Twente: De jongens wilden wat rechtzetten
"Ik ben heel tevreden over de instelling die de ploeg heeft getoond"

Schreuder heel blij met revanche Twente: "De jongens wilden wat rechtzetten"

30-10-2014 00:35
3

FC Twente houdt uitzicht op winst van de KNVB Beker. Een strafschoppenreeks was woensdag nodig om Go Ahead Eagles uit te schakelen en dat terwijl de club uit Deventer ruim een uur met tien man speelde. Toch was trainer Alfred Schreuder blij met wat zijn ploeg liet zien.

"Ik ben heel tevreden over de instelling die de ploeg heeft getoond", zegt Schreuder op de clubsite. Hij zag zijn ploeg zich revancheren voor de nederlaag bij Excelsior. "De jongens waren gisteren al heel gefocust op de wedstrijd van vanavond, ze wilden wat rechtzetten."

"Vanaf de eerste minuut maakten we het Go Ahead heel duidelijk dat het heel lastig zou worden en we hebben weinig tot geen kansen weggegeven. Het enige minpunt vond ik dat de kansen die er waren niet werden benut. In die eindfase moet het bij ons beter, want we hebben zeker mogelijkheden gehad om de wedstrijd eerder te beslissen."

Schreuder zag onder meer Rasmus Bengtsson, Hakim Ziyech en Luc Castaignos falen in de afwerking. Hij zag ook dat het er na de rode kaart niet makkelijker op werd, omdat zijn ploeg naliet om de overtalsituatie goed uit te spelen. "Maar voor de rest ben ik heel tevreden. De ploeg is heel geduldig geweest en heeft geen rare dingen gedaan, zoals je ook wel eens ziet gebeuren wanneer een team in een overtalsituatie komt."

Het bleef 0-0 en dus moesten penalty's de beslissing brengen. "We hebben bewust gisteren de spelers een aantal strafschoppen laten nemen. Dan weet je dat Youness Mokhtar een goede strafschop heeft, net als Hakim Ziyech. Dat Kasper Kusk heel rustig is en je met Robbert Schilder een linkspoot hebt. Orlando Engelaar gaf zelf aan de laatste te willen nemen en schoot hem goed binnen", aldus Schreuder.