Strijd tegen degradatie nu echt begonnen: Heracles kijkt al naar Amsterdam
"Ik zie genoeg aanknopingspunten om de competitie op een goede plaats af te sluiten"

Strijd tegen degradatie nu echt begonnen: Heracles kijkt al naar Amsterdam

31-10-2014 14:42

Heracles Almelo leeft met vertrouwen toe naar de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles van zondag. De nummer achttien van de Eredivisie maakte dinsdag volgens trainer John Stegeman een goede beurt in de bekerwedstrijd tegen FC Emmen.

"Tegen een goede ploeg uit de Jupiler League is 6-2 niet slecht. We hebben veel kansen gecreëerd en goals gemaakt, dat geeft positieve energie en zelfvertrouwen", zegt de coach over de wedstrijd tegen de nummer vijf van de eerste divisie. Hij hoopt dat zijn ploeg de lijn kan doortrekken. "We moeten positief blijven, ik zie genoeg aanknopingspunten om de competitie op een goede plaats af te sluiten."

"De wedstrijd tegen Go Ahead is belangrijk om resultaat te halen", vervolgt Stegeman. "We weten dat dit altijd een lastige wedstrijd is, ze hebben een fanatiek publiek en een enthousiaste ploeg die het tot nu toe goed doet. Ze hebben hun huid tegen FC Twente in de beker duur verkocht. Dat hebben ze goed gedaan, zelfs met een man minder. Hun defensieve organisatie staat goed, het is een degelijke ploeg."

FC Dordrecht lijkt in de strijd tegen degradatie de grootste concurrent te worden. De nummer zeventien gaat zaterdag op bezoek bij Ajax. Bij winst van de landskampioen zou Heracles zondagmiddag de rode lantaarn kunnen overdragen aan Dordt. Stegeman kijkt daarom met een schuin oog naar Amsterdam. "We hebben het niet in eigen hand, maar zijn ook vooral met onszelf bezig", zegt hij tegen Tubantia.

De oefenmeester kan in Deventer nog altijd niet rekenen op de geblesseerde Bram Castro (bovenbeen) en Bart Schenkeveld (knie). Rick Hemmink en Dario Vujicevic zijn na blessures nog niet wedstrijdfit.