We moeten de boel dicht houden, je krijgt altijd ruimte als je tegen Ajax speelt
Brandts ziet kansen tegen Ajax

"We moeten de boel dicht houden, je krijgt altijd ruimte als je tegen Ajax speelt"

31-10-2014 15:07
1

FC Dordrecht zet tegen Ajax in op een stunt. Zaterdagavond staan beide ploegen tegenover elkaar in de Amsterdam Arena. De laatste keer dat Ernie Brandts, trainer van de Schapenkoppen, een bezoek bracht aan het stadion in de hoofdstad, ging hij met een driepunter op zak naar huis.

Destijds was Brandts trainer van NAC Breda, dat met 0-3 te sterk was. Een scenario waar de oefenmeester nu voor zou tekenen. "Misschien heeft Ajax een mindere dag en wij een topdag, dan kunnen we maar zo een punt pakken", zegt Brandts, die eerder deze week met zijn ploeg tegen Vitesse (2-1) onderuit ging in het bekertoernooi, op de clubsite. "Gezien de kwaliteitsverschillen tussen Ajax en Vitesse is het niet logisch uit te gaan van een overwinning, maar dat neemt niet weg dat we het wel gaan proberen."

Het strijdplan van de Dordtenaren zal niet veel veranderen in de aanloop naar het duel met de regerend landskampioen. "We hebben ons ook niet anders voorbereid dan gebruikelijk, omdat we toevallig tegen de landskampioen spelen. Normaal gesproken is het verschil kwalitatief te groot. Van de tien keer, winnen zij er negen. Laat het morgen die ene keer voor ons zijn. De speelwijze van Ajax is duidelijk en de poppetjes zullen niet te veel verschillen", vervolgt Brandts op het digitale thuis van zijn club.

"Wij gaan georganiseerd spelen en zullen effectief moeten opspringen met de kansen die we gaan krijgen. En dat we kansen gaan krijgen, daar twijfel ik niet aan", vervolgt Brandts, die mogelijkheden ziet in de laatste linie van de Amsterdammers. "Ajax heeft ook alleen tegen Feyenoord (en PEC Zwolle, red.) de nul gehouden. Je krijgt altijd ruimte als je tegen Ajax speelt. Achterin de boel dicht houden, dat is het devies."