UEFA hielp Van Gaal indirect aan Di Maria: Wij konden dat bedrag niet betalen
Manchester City baalt: "Dit jaar kampen we met belangrijke restricties van ons budget"

UEFA hielp Van Gaal indirect aan Di Maria: "Wij konden dat bedrag niet betalen"

01-11-2014 14:02

Manchester City greep afgelopen zomer naast Angel Di Maria door de straf die de club werd opgelegd door de UEFA. De Engelse kampioen was niet in staat om de transfersom van de Argentijn van Real Madrid te betalen, doordat de Europese voetbalbond het uitgavepatroon van City aan banden legde wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels.

Di Maria toog uiteindelijk wel naar Manchester, maar tekende een contract aan de rode kant van de stad. Trainer Louis van Gaal telde 75 miljoen euro neer voor de buitenspeler van Real Madrid, maar mag stiekem de UEFA dankbaar zijn dat de transfer van Di Maria überhaupt doorgang vond. Althans, dat is de stelling van Manuel Pellegrini, trainer van Manchester City.

"Ik denk dat het heel makkelijk is. Dit jaar kampen we met belangrijke restricties van ons budget. We konden het geld dat United betaalde voor Di Maria niet uitgeven. We hebben restricties betreffende het aantal spelers dat we mogen gebruiken en ook op het gebied van het geld dat we uit mogen geven", aldus Pellegrini over het mislopen van Di Maria door toedoen van de UEFA.