Strootman is weer voetballer geworden vanavond, dat is het belangrijkste

"Strootman is weer voetballer geworden vanavond, dat is het belangrijkste"

10-11-2014 00:25

AS Roma boekte zondag eindelijk weer een zege. Maar de 3-0 overwinning op Torino was niet het enige belangrijke nieuws uit de Italiaanse hoofdstad. Kevin Strootman vierde zijn rentree in Rome.

De Oranje-international stond in totaal acht maanden langs de kant met een zware knieblessure. Daardoor miste hij onder meer het WK in Brazilië. Tegen Torino kwam de oud-speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV zes minuten voor tijd in het veld bij AS Roma. "Kevin is weer voetballer geworden vanavond, dat is het belangrijkste", zegt Roma-trainer Rudi Garcia. "Hij is nog geen honderd procent, maar het feit dat hij er weer is bezorgt ons allemaal veel plezier. Hij kreeg zo'n tien minuten speeltijd en genoot ervan."

Na twee nederlagen op rij smaakte de thuiszege op Torino zoet voor de nummer twee van de Serie A. "Ik ben altijd rustig gebleven. Ik zei zaterdag al dat ik vertrouwen heb in dit AS Roma en mijn jongens. We hebben gewonnen door ons gebruikelijke voetbal te spelen met veel balbezit, enthousiasme en beweging. We verkeerden fysiek in betere vorm en scoorden een paar mooie goals. Ik heb gezegd dat één of twee wedstrijden niet alles veranderen. We werken al zestien maanden aan dit project, we bouwen iets voor de lange termijn."