Sinkgraven droomt hardop: 'Zou mooi zijn als ik daar een keer kan spelen'
"Het is niet vreemd, maar het gaat wel sneller dan ik had verwacht"

Sinkgraven droomt hardop: 'Zou mooi zijn als ik daar een keer kan spelen'

19-11-2014 07:23
4

Daley Sinkgraven is dit seizoen een groeibriljant in de Eredivisie. De technisch begaafde middenvelder neemt bij sc Heerenveen de rol van de naar FC Twente vertrokken Hakim Ziyech veilloos over.

Ondertussen is het talent al meerdere malen in verband gebracht met een overstap naar Ajax. Sinkgraven denkt voorzichtig verder vooruit en komt het liefst in de Spaanse competitie te spelen. "Het zou heel mooi zijn als ik ooit bij één van de grote clubs in Spanje mag spelen", droomt Sinkgraven hardop in De Telegraaf. "Ik kijk vaak naar Andres Iniesta en andere grote sterren die op mijn plek staan, hoe zij spelen. Ik hoop ooit ook zo groot te worden."

Zijn vader staat soms te kijken van de snelle ontwikkeling van zijn zoon. "Het is niet vreemd, maar het gaat wel sneller dan ik had verwacht. Als er geen rare dingen gebeuren, ziet zijn toekomst er rooskleurig uit en gaat hij mijn loopbaan natuurlijk overstijgen. In het voetbal spelen veel onzekere factoren mee, zoals blessures, maar hij heeft het in zich om een heel goede te speler te worden", geeft vader Harry aan.

Sinkgraven laat zich niet gek maken door de genoemde belangstelling uit Amsterdam. "Ik ben er af en toe verbaasd over hoe rustig hij is en blijft", voegt zijn vader toe. Daley wil vooral genieten van het spelletje. "Die aandacht eromheen doet me ook niet zo veel. Ik wil gewoon lekker voetballen. Dat gaat automatisch. Ik weet niet wat ik anders moet doen."