Tiental Roda incasseert harde thuisnederlaag, NEC profiteert zonder te spelen
Nijmegenaren tijdelijk aan kop in de Jupiler League

21-11-2014 21:54
11

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond een gevoelige klap geïncasseerd in de Jupiler League. De Limburgse ploeg verspeelde de koppositie aan NEC, dat pas maandag op bezoek gaat bij Jong Ajax, middels een 1-4 nederlaag tegen Almere City FC.

Ruim twintig minuten was er ondanks het prima spel van de opponent betrekkelijk weinig aan de hand voor Roda, maar binnen een tijdsbestek van vier minuten ging het faliekant mis. Jerge Hoefdraad bracht de bezoekers uit Almere op voorsprong alvorens Wiljan Pluim een rode kaart incasseerde. Roda moest door zijn tweede gele kaart van de avond verder met tien man.

Met een man minder bleek Roda niet in staat om Almere City pijn te doen. Vincent Janssen zorgde kort na rust voor de tweede treffer en maakte na een klein uur ook de derde. Via Ricardo Kip groeide de marge vervolgens naar vier doelpunten alvorens Henk Dijkhuizen tegen wist te scoren.

Volendam vergeet in Venlo aan te sluiten
FC Volendam kon profiteren door het onderlinge verschil terug te brengen naar twee punten, maar die opdracht mislukte. Op bezoek bij VVV-Venlo verloor de nummer vier van de ranglijst met 4-2. Randy Wolters maakte drie doelpunten voor de Venlonaren en ook Melvin Platje troffen doel. Jerold Promes (eigen doelpunt) en Kevin Brands wisten de schade nog enigszins te beperken.

Eindhoven krijgt draai om de oren in slotfase
FC Eindhoven kon de koplopers tegelijkertijd tot één punt achterstand naderen, maar ook de Brabanders vergaten te profiteren. Jong FC Twente won de uitwedstrijd met 0-1 dankzij een doelpunt van Dario Tanda. De Tukkers hadden kort daarvoor een rode kaart geïncasseerd in de persoon van Alvin Daniels.