Ajax-supporters riskeren zes maanden gevangenisstraf in Parijs: Overtrokken
Franse politie neemt voorzorgsmaatregelen

Ajax-supporters riskeren zes maanden gevangenisstraf in Parijs: "Overtrokken"

22-11-2014 14:44
9

De supporters van Ajax doen er goed aan volgende week niet zonder kaartje af te reizen naar Parijs. De lokale overheid dreigt met hoge celstraffen rond het Champions League-duel van de Amsterdammers bij Paris Saint-Germain.

Ajax-fans die dinsdag zonder wedstrijdkaartje in Parijs rondlopen riskeren een gevangenisstraf van maximaal zes maanden. Daar is de Amsterdamse club niet blij mee. Een woordvoerder noemt de noodverordening in de Franse hoofdstad overdreven, weet De Telegraaf.

Naast de celstraf lopen ongenode Ajacieden het risico 30.000 euro boete en een stadionverbod van een jaar in Frankrijk te krijgen. Eerder besloot PSG al dat er maar 850 Ajax-supporters welkom zijn. De Franse politie heeft aanwijzingen dat fans van Ajax en PSG op de vuist willen en neemt daarom voorzorgsmaatregelen.

"Ik begrijp dat ze de maatregelen nemen. Zij willen preventief een signaal afgeven. Maar dreigen met maximale straffen is overtrokken", zei de woordvoerder. Mensen die dinsdag een retourtje Parijs hebben geboekt hoeven zich in principe geen zorgen te maken. Alleen supporters die dreigen de boel te verstoren, kunnen worden opgepakt.