'Dirigent' en 'topspeler' Clasie node gemist bij Feyenoord: Het ging niet slecht
"Met het materiaal dat we hebben kunnen we zijn positie prima invullen"

'Dirigent' en 'topspeler' Clasie node gemist bij Feyenoord: "Het ging niet slecht"

23-11-2014 22:36

Jordy Clasie is dit seizoen meer dan ooit de grote dirigent van Feyenoord. In het competitieduel met FC Dordrecht (2-0) zat de aanvoerder een schorsing uit en de miste zijn uitwerking niet.

Clasie bepaalt het tempo bij Feyenoord en heeft oog voor originele oplossingen. Daar ontbrak het zaterdagavond aan in De Kuip. Zonder de dirigent oogde het spel van Feyenoord stroperig en werd er pas in de slotfase een bres geslagen in de defensie van Dordrecht.

"Meer snelheid met Jordy in de ploeg? Ja, misschien misten we dat tegen Dordrecht af en toe, maar ik vind niet dat we het heel slecht hebben gedaan", reageerde Jens Toornstra, maker van de 1-0, tegenover Metro. "Hij is een topspeler, maar met het materiaal dat we hebben kunnen we zijn positie prima invullen."

De plek van Clasie werd ingevuld door Tonny Vilhena, die over andere kwaliteiten beschikt en bovendien niet in de vorm van zijn leven is. "Jordy heeft ook aanvallend vermogen, maar hij is toch controlerender ingesteld dan ik", aldus Vilhena. "Maar het was niet moeilijk om zijn plek in te nemen, hoor. Als ik gewoon mijn taken uitvoer is er niets aan de hand. Ik ben best tevreden over deze wedstrijd, al moet ik voor het doel nog iets rustiger worden."