Klassenjustitie zal altijd blijven, dan moet je maar bij een topclub komen
"Het is de druk van het grote stadion"

"Klassenjustitie zal altijd blijven, dan moet je maar bij een topclub komen"

24-11-2014 00:43
8

De 4-1 overwinning van Ajax op sc Heerenveen deed zaterdagavond nogal wat stof opwaaien. De Amsterdammers knokten zich terug van een achterstand, al dan niet in het zadel geholpen door Kevin Blom.

De scheidsrechter was de gebeten hond bij iedereen die Ajax geen warm hart toedraagt. Ook Dwight Lodeweges en Joey van den Berg deden hun beklag over een aantal discutabele beslissingen in het nadeel van Heerenveen. "Topclubs krijgen altijd het voordeel van de twijfel", zei de coach.

"Klassenjustitie bestaat en zal altijd blijven", reageert Ron Jans, trainer van PEC Zwolle, aan tafel bij Studio Voetbal. "Ik zeg altijd tegen mijn spelers: Dan moet je maar zorgen dat je bij een topclub komt."

"Het is de druk van het grote stadion", denkt Jan Joost van Gangelen, wiens mening niet wordt onderstreept door Jan Mulder. De analyticus heeft een andere verklaring. "Topclubs zijn thuis gewoon meer in de aanval."

Strijd om kampioenschap
De huidige top van de Eredivisie bestaat uit PSV (13-31), Ajax (13-29), FC Twente (12-24) en Feyenoord (13-24). "Twente zie ik geen kampioen worden", aldus Jans, die zondag met PEC Zwolle met 2-1 verloor van de Enschedeërs. "PSV is kwetsbaar. Feyenoord groeit en Clasie mag van mij een kans krijgen in Oranje." Dick Advocaat verwacht dat PSV kampioen wordt. "Die hebben zoveel klasse."