Wijnaldum: 'Alles op de competitie, in de hoop dat het zou helpen. Niet dus'
Eindhovenaren gaan weer voluit in de Europa League

Wijnaldum: 'Alles op de competitie, in de hoop dat het zou helpen. Niet dus'

27-11-2014 11:20
5

In tegenstelling tot een aantal jaar geleden neemt PSV de Europa League weer serieus. De Eindhovenaren kunnen zich donderdag tegen het Portugese Estoril plaatsen voor de volgende ronde.

Twee jaar geleden, toen Dick Advocaat nog trainer was, werden de belangrijkste spelers soms gespaard in de Europa League. "De Europa League zijn we inmiddels weer een stuk serieuzer gaan nemen", vertelt Wijnaldum in het Algemeen Dagblad. De aanvoerder van PSV was er ook bij toen het anders ging. "De gedachte in de periode was: PSV doet elk jaar zijn best om zo lang mogelijk mee te doen in de Europa League. Dat lukte ook aardig, maar in het voorjaar ging het in de Eredivisie wel steeds mis."

"Toen is dus een keer alles op de competitie gegooid, in de hoop dat het zou helpen. Niet dus. Nu geven we op beide podia weer vol gas", aldus Wijnaldum. Collega Andres Guardado is wat betreft strijdlust een voorbeeld voor de hele selectie. Vlak nadat hij geblesseerd raakte tegen FC Groningen, kondigde de Mexicaan al aan donderdag tegen Estoril te willen spelen.

Dat zondag de kraker tegen Feyenoord op het programma staat, leek voor de Mexicaan bijzaak. "Guardado is zo'n jongen die altijd wil spelen", weet Wijnaldum. "Of het nou een interland is of een oefenpotje tegen amateurs. Een superprof. En zo sta ik er zelf ook in. We spelen zondag tegen Feyenoord, maar eerst wil ik alles geven tegen Estoril. Eén punt halen en we zijn zeker van de volgende ronde. Dat telt óók. Bovendien: als je gewend bent aan de belasting van een dubbel programma, kan het ook een prettig ritme zijn."