Aan een gelijkspel hebben we niks, we moeten hoe dan ook winnen
Club uit Breda heeft drie punten hard nodig

"Aan een gelijkspel hebben we niks, we moeten hoe dan ook winnen"

28-11-2014 15:40

De aanvallende impulsen bij NAC Breda komen zaterdag tegen FC Utrecht niet van de disciplinair geschorsten Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini. Hun plaatsen worden in het competitieduel met de Domstedelingen overgenomen door Elson Hooi en Stipe Perica.

Hooi krijgt op de linkerflank de voorkeur boven Kingsley Boateng. "Omdat hij met zijn vaardigheid gevaarlijker is in zijn acties dan Boateng van die kant", legt trainer Eric Hellemons vrijdag uit tegenover BN DeStem. Hooi speelde in zijn september zijn laatste wedstrijd. "Maar wij hebben hem de laatste weken rustig gebracht op de training en maandag heeft Elson nog een extra wedstrijd met de beloften gespeeld."

In de strijd tegen degradatie kan NAC Breda de drie punten bijzonder goed gebruiken. In eigen stadion is het zaterdag daarom de dood of de gladiolen. "Aan een gelijkspel hebben we niks. We moeten hoe dan ook winnen van FC Utrecht. Het is een ontzettend belangrijk duel voor ons", besluit Hellemons.

Seuntjens en Tighadouini
De disciplinair geschorsten sluiten dinsdag weer aan op de training. "De gesprekken waren open en constructief en wederzijds kon begrip worden opgebracht voor elkaar standpunten. De club heeft er vertrouwen in dat het duo nu weet wat van ze wordt verwacht. NAC gaat hen hierbij helpen. We kijken er naar uit om Mats en Adnane weer van hun beste kant te zien, zodat ze mee kunnen helpen om de club uit de gevarenzone te loodsen", aldus technisch directeur Graeme Rutjes op het digitale thuis van de club.