'Overname ADO toch snel afgerond': 'Snel rust en duidelijkheid zou mooi zijn'
ADO hoopt al maanden op geld van United Vansen

'Overname ADO toch snel afgerond': 'Snel rust en duidelijkheid zou mooi zijn'

10-12-2014 11:48
5

Na maanden van speculeren en teleurstellingen voor de fans, zou de geplande overname van ADO Den Haag dan toch bijna rond zijn. Komend weekeinde heeft de Chinese zakenman Hui Wang zelfs een bezoek gepland aan Den Haag.

Komt hij wel of komt hij niet, was maandenlang de vraag in Nederland. ADO zou worden overgenomen door het Chinese bedrijf United Vansen, maar er zat absoluut geen schot in de zaak. In juni werd al bekendgemaakt dat United Vansen de club zou overnemen, maar geld is er nog altijd niet overgemaakt. ADO wil uiterlijk voor het einde van 2014 acht miljoen euro zien, anders gaat de deal niet door.

De belangrijke thuiswedstrijd van ADO tegen Excelsior wordt aanstaande zaterdag volgens Voetbal International waarschijnlijk door Wang bijgewoond. De Chinees wil de overname snel afronden. "Het zou mooi zijn als er op dat vlak snel rust en duidelijkheid komt", zegt coach Henk Fraser in gesprek met Voetbal International. "Maar verder hou ik me er totaal niet mee bezig."

De trainer wil zich focussen op de sportieve prestaties van ADO, dat is afgegleden naar een zestiende plaats in de Eredivisie. "In bepaalde fases van een wedstrijd voetballen we beter dan vorig seizoen, alleen we kunnen het soms ook weer even helemaal kwijt zijn", ziet Fraser. "Met zulke knulligheden tot gevolg, daar erger ik me wel aan en daarin zit het verschil met vorig seizoen. Er wordt weleens méér gevraagd dan goed voetbal, helemaal in de situatie waarin we ons nu begeven."