Nederlander in Duitsland is er helemaal klaar mee: Kom op zeg, dat is toch ziek?
"Ik weet wat ik kan en hoop zo snel mogelijk op een transfer"

Nederlander in Duitsland is er helemaal klaar mee: "Kom op zeg, dat is toch ziek?"

13-12-2014 10:23
4

Eljero Elia heeft het ontzettend moeilijk in Duitsland en dat is volgens de voetballer vooral te wijten aan de hetze van Bild. De 27-jarige flankspeler wordt keihard aangepakt en zou inmiddels zelfs voor één miljoen euro mogen vertrekken.

Elia was op internet tekeer gegaan tegen een fan en dat werd door Bild uitvergroot. De voetballer stelt echter dat alles wordt overdreven. "Omdat ik geen interviews meer met hen doe, en daar zijn ze boos om", vertelt hij aan Twente Insite.

"Ik wilde afgelopen zomer heel graag weg", doet Elia zijn verhaal. "Alleen mijn vorige trainer liet mij toen niet gaan. Ik en mijn gezin waren klaar om te vertrekken en hadden enkel nog groen licht nodig van mijn zaakwaarnemer."

"Vervolgens lees ik via hen dat ik niet weg zou willen omdat ik bij Werder zo goed verdien. Kom op zeg, dat is toch ziek?", aldus Elia, die helemaal klaar is met het Duitse medium. "Ze kunnen mij geen pijn meer doen, echt niet. Wat zij doen is niet meer menselijk, dat is ziek."

Engeland
Wat wel klopt is het verhaal dat Elia wil vertrekken. "Het systeem dat we spelen past gewoon niet bij mij. Ik ben meer aan het verdedigen dan aanvallen. Maar ik blijf gewoon positief en probeer fit te blijven."

Wedden

Meer odds

"Ik weet wat ik kan en hoop zo snel mogelijk op een transfer. Ik hoop op een club uit Engeland. Mijn zaakwaarnemer is bezig, maar verder kan ik er nog niets over zeggen. Dat ik ga in de winterstop lijkt nu wel zeker. Ik heb alleen maar plezier nodig, meer niet", besluit Elia, die dit seizoen negen wedstrijden speelde, waarvan acht als basisklant.