'Iedereen in het stadion kon het zien, Ajax komt hier heel goed mee weg'
FC Utrechter vol adrenaline na geflatteerde nederlaag

'Iedereen in het stadion kon het zien, Ajax komt hier heel goed mee weg'

15-12-2014 07:00
12

De adrenaline stroomt nog door zijn lichaam als Edouard Duplan terugblikt op Ajax-FC Utrecht. De 3-1 nederlaag komt hard aan, want volgens de Franse aanvaller hing een stunt in de lucht.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Vraag Duplan wat hij van de wedstrijd vindt en hij loopt leeg, zéker als het in zijn ogen ook nog eens een onterechte nederlaag is. "Ik denk dat iedereen in het stadion dat heeft gezien", vertelt hij aan VoetbalPrimeur. "We zaten goed in de wedstrijd. Door twee gelukkige acties komen zij op voorsprong. Wij hebben ze onder druk gezet en maakten ook de 2-1. Dan voel je dat het kan. Dat voelde iedereen in het stadion."

"Ajax was onzeker en onrustig aan de bal. We vergaten alleen te scoren", vervolgt Duplan, die niet vindt dat FC Utrecht te weinig initiatief had. "Ik denk juist dat we wél lef toonden. We hadden de 2-2 kunnen maken en zelfs kunnen winnen. Ik kreeg ook nog een kans", doelt hij op een uitbraak halverwege de tweede helft. "Ik had het al helemaal in gedachten. Met mijn linkerbeen heb ik een goed schot, maar Moisander zat ertussen. Het had zomaar heel anders kunnen lopen."

Over het algemeen presteert Duplan altijd goed tegen Ajax. Hoe verklaart hij dat? "Ik weet het niet, het leeft enorm in Utrecht. Dat straalt gewoon op ons af. Je wilt lef tonen en laten zien dat je instelling goed is. Ik voel me altijd goed in dit soort wedstrijden. Ik heb nu een assist gegeven, maar had ook graag willen scoren. Ik heb de hele wedstrijd gedacht dat het kon. De 3-1 is heel geflatteerd. Ajax komt hier heel goed mee weg."