Afrika Cup streep door de rekening voor De Boer: We zullen hem missen
Basisspeler waarschijnlijk enkele weken afwezig in Amsterdam

Afrika Cup streep door de rekening voor De Boer: "We zullen hem missen"

16-12-2014 19:18
10

Thulani Serero wist zich de laatst weken geruisloos terug te knokken in de basis bij Ajax. Trainer Frank de Boer moet het waarschijnlijk in het begin van 2015 een paar weken stellen zonder de Zuid-Afrikaan die vrijwel zeker opgeroepen wordt voor de strijd om de Afrika Cup. Diens ‘opvolger’ wordt waarschijnlijk Jairo Riedewald die de laatste weken steeds meer speelminuten krijgt van de oefenmeester.

"Voor ons is dat super jammer, omdat hij een hele belangrijke schakel is voor ons. We zullen hem daarom ook zeker gaan missen", aldus De Boer tegenover Ajax-TV over de afwezigheid van Serero.

Riedewald lijkt zich op te mogen maken voor een basisplaats indien Serero een aantal weken afwezig zal zijn. "Het kan zomaar zijn dat Jairo binnenkort die positie gaat invullen. Vandaar dat ik hem ook steeds minuten geef op die positie en ik vind dat hij dat heel goed doet."

De Boer is zeer te spreken over het talent. "Hij brengt een bepaald ritme in het spel en ook agressiviteit. Hij wil graag naar voren verdedigen en dat zien we heel graag. Daarnaast is hij ook heel sterk aan de bal in de kleine ruimte. Kortom, we zijn heel content met hem."