Van der Sar niet bezig met Man United: Heeft iets heel moois, dat koester ik
"Ik ben bezig met mijn tweede carrière bij de club waar het voor mij allemaal begonnen is"

Van der Sar niet bezig met Man United: "Heeft iets heel moois, dat koester ik"

17-12-2014 15:54
4

Edwin van der Sar is momenteel directeur marketing bij Ajax. In die rol geniet hij van zijn nieuwe carrière bij de Amsterdammers, na een eerder succesvolle periode als doelman. Als actieve keeper stond Van der Sar ook onder meer de lat bij Manchester United, een overstap naar die club is voorlopig niet aan de orde.

"Toen ik wegging bij Manchester United zei Sir Alex Ferguson dat de deur altijd voor me open zou staan. Dat was een mooi compliment", zegt Van der Sar in gesprek met Voetbal International. "Maar ik ben niet voor niets met mijn gezien teruggekomen naar Nederland. Ik ben bezig met mijn tweede carrière bij de club waar het voor mij allemaal begonnen is. Dat heeft iets heel moois. En dat koester ik."

Van der Sar geniet bij Ajax, steeds vaker geniet hij ook van het spel van de Amsterdammers. "Marc (Overmars, red.) is heel bewust bezig geweest om goede en attractieve spelers naar Ajax te halen. Dat zijn nu nog jonge talenten, maar je ziet dat het jongens zijn die iets toevoegen. Ook Lucas Andersen is een attractieve speler die zich goed ontwikkelt."

"Ik ga vaak bij onze jeugdteams kijken, daar kan ik echt van genieten. Ik heb de A1 tegen Paris Saint-Germain zien spelen, dat leek op het voetbal dat we met Ajax in de jaren negentig speelden. Vergelijkbare patronen, een goede veldbezetting, jongens met lef en diepte in hun spel, individuele acties. Dat zie ik in het eerste elftal ook steeds meer", aldus Van der Sar.