'Beautyregen' bij FC Twente: Dat maakt het eigenlijk nog wel mooier
"Nee, ik doe dit niet dagelijks"

'Beautyregen' bij FC Twente: "Dat maakt het eigenlijk nog wel mooier"

17-12-2014 21:03

Hakim Ziyech kreeg de laatste weken steeds vaker te horen dat hij onzichtbaar is bij FC Twente. In de bekerwedstrijd tegen De Graafschap diende hij zijn criticasters van repliek.

De spelmaker van de Enschedeërs scoorde geweldig vanuit de middencirkel, kort nadat ploeggenoot Jesus Corona al met een omhaal doel had getroffen. Het was na afloop moeilijk kiezen tussen de twee juweeltjes. "De mooiste? Doe maar die van Corona, want daar was ik met een assist ook bij betrokken", lachte Ziyech tegenover FOX Sports.

"Nee, ik doe dit niet dagelijks. Hij zit er goed in, dus ik ben er blij mee. Volgens mij raakte hij de bal nog net een beetje aan. Dat maakt het eigenlijk nog wel mooier, dat de keeper nog probeerde hem er uit te houden, maar het precies zo past, dat het hem net niet lukt", vervolgde zomeraanwinst, die toegaf dat het er in de eerste helft niet naar uitzag dat Twente een redelijk makkelijke avond zou beleven in Doetinchem.

"We mogen blij zijn dat we gewonnen hebben, want de eerste helft was niet al te best. Dat hebben we in de tweede helft rechtgezet." Corona en Ziyech waren ook verantwoordelijk voor de andere twee goals van Twente. Vincent Vermeij en Andreas Bjelland (eigen doelpunt) scoorden voor De Graafschap.