Woede in Feyenoord-kleedkamer: Er is wel het een en ander voorgevallen, ja
Feyenoorder kan verlies bij PSV niet bevatten

Woede in Feyenoord-kleedkamer: "Er is wel het een en ander voorgevallen, ja"

18-12-2014 06:00
23

De ongeloof bij de Feyenoorders droop na afloop van de verloren competitietopper tegen PSV van de gezichten af. Doelman Kenneth Vermeer verwijt het zijn ploeg dat het in extremis de wedstrijd nog uit handen gaf (4-3).

Yorick Hokke
EINDHOVEN

Na een laat doelpunt van Colin Kazim-Richards leek Feyenoord in ieder geval een punt over te houden aan de spectaculaire kraker in Eindhoven. De ploeg van trainer Fred Rutten ging in blessuretijd zelfs nog op jacht naar de winst, maar kreeg daarvoor het deksel op de neus. Na een Rotterdamse hoekschop kon PSV razendsnel counteren, waarna Depay de bezoekers uiteindelijk in rouw dompelde.

"Ik vind dat wij een goede wedstrijd hebben gespeeld. PSV kreeg kansen, maar wij ook", treurde Vermeer na afloop in gesprek met VoetbalPrimeur. "Aan het einde van de wedstrijd maak je dan 3-3 en moet je de wedstrijd gewoon op slot gooien. Het is moeilijk te verklaren waarom dat niet gebeurde. Alles wat mis kon gaan ging mis. Er werd voor gekozen om een corner lang te nemen. Daarna wordt er iemand van ons uitgespeeld en wordt het afgestraft. Dit is heel zuur, ik ben er goed ziek van."

"Er is wel het een en ander voorgevallen"
Door de nederlaag is de achterstand van Feyenoord op PSV inmiddels opgelopen tot twaalf punten. De teleurstelling was na afloop dan ook groot in de kleedkamer van de Rotterdammers. "Er is wel het een en ander voorgevallen, ja. Maar dat houden we intern", aldus Vermeer, die erkende dat Feyenoord de titelaspiraties in de ijskast kan zetten. "We moeten voorlopig helemaal niet over de titel praten en er gewoon voor zorgen dat we zoveel mogelijk wedstrijden winnen."

Tot slot reageerde de sluitpost ook kort op de interessante Europa League-loting, waarbij Feyenoord maandag werd gekoppeld aan AS Roma. "Dat zijn mooie wedstrijden, maar tegelijkertijd hebben we misschien wel de zwaarste tegenstander geloot die we konden krijgen. Het is wel een voordeel dat we eerst uit spelen. Misschien kunnen we het daarna in De Kuip afmaken."