Ajax-goalie maakte goede keuze: 'Ergens anders zou ik dit niveau niet hebben'
"Als Real Madrid, Bayern München of Barcelona voorbij komt, dan ga je wel even nadenken"

Ajax-goalie maakte goede keuze: 'Ergens anders zou ik dit niveau niet hebben'

19-12-2014 19:25
4

Jasper Cillessen is bij Ajax uitgegroeid tot eerste doelman van het Nederlands elftal. Hij is dan ook blij met zijn keuze voor de Amsterdammers, ondanks een periode als reserve. Onlangs tekende hij een nieuw contract bij zijn club, waar hij zijn idool Edwin van der Sar vaak ziet.

"Edwin was vroeger mijn absolute held. Ik vind het heel mooi en bijzonder dat ik hem nu bijna dagelijks tegenkom en regelmatig spreek", zegt Cillessen in gesprek met 1900 Magazine. "Als keeper doorzag Edwin situaties voordat ze gebeurden, waardoor hij geen spectaculaire dingen hoefde te doen, omdat hij een tegenstander toch al één of twee stappen voor was. Dat is in mijn beleving het belangrijkste voor een keeper."

"Natuurlijk twijfel ik wel eens als ik uit mijn doel kom, maar je hebt nu eenmaal weinig tijd om na te denken", vervolgt Cillessen zijn verhaal. "Soms moet je in een split second reageren. Je kunt zoiets alleen ontwikkelen door het vaak te doen. Daarom is het belangrijk dat je als keeper op hoog niveau traint. Dat heeft mij, in de twee jaar dat ik hier op de bank heb gezeten, gebracht waar ik nu ben, denk ik. Als ik ergens anders heen was gegaan, was de kans groot dat ik dit niveau nu niet zou hebben."

Nederland werd met Cillessen in het doel derde op het WK, toch bleef het rustig rondom de goalie. "Voor mezelf heb ik heel duidelijk gezegd: het enige waar ik nu voor weg zou willen gaan, is een absolute topclub. Maar eigenlijk was dat ook nog gewoon te vroeg. Zo eerlijk moeten we ook zijn. Ik speelde pas net een jaar in het eerste bij Ajax. Voor mij hoefde het niet. Daarom heb ik mijn contract ook verlengd, omdat ik het hier uitstekend naar mijn zin heb."

"Kijk, als Real Madrid, Bayern München of Barcelona voorbij komt, dan ga je wel even nadenken. Of je daar dan het niveau voor hebt, dat moet de tijd leren. Maar zover is het niet gekomen. Ik heb heel veel zin om nog een aantal jaar voor Ajax te spelen", aldus Cillessen.