Ajax-medewerkers en scheidsrechter krijgen scheldkanonnade te verwerken
Excelsior-voorzitter toont zijn slechte kant

Ajax-medewerkers en scheidsrechter krijgen scheldkanonnade te verwerken

22-12-2014 07:16
5

Albert de Jong heeft zich als voorzitter van Excelsior van zijn slechte kant laten zien. De preses van de Kralingers schold na afloop van de nederlaag tegen Ajax (2-0) medewerkers van de bezoekende club en ook arbiter Tom van Sichem kreeg vervelende dingen toegewenst.

De Jong beseft inmiddels dat hij te ver is gegaan met zijn reactie. "Dat was fout", doelt de preses op zijn scheldkanonnade tegenover De Telegraaf. De voorzitter was van mening dat Excelsior een strafschop had moeten hebben. In zijn ogen haalde Ajacied Jaïro Riedewald in het strafschopgebied aanvaller Ninos Gouriye neer. Gouriye gaf na afloop aan dat het geen penalty was.

"Ik bied alle betrokkenen mijn excuses aan. Ik reageerde als supporter en had me als voorzitter moeten gedragen", gaat De Jong door het stof. "De frustratie was groot. We doen er alles aan om in de Eredivisie te blijven en als we één keer de kans hadden om van Ajax te winnen, was het nu. Ik vond dat de scheidsrechter ons een strafschop had moeten geven. Maar nogmaals, mijn gedrag was niet goed."