Transfer op komst: 'Ook om aan PSV te laten zien dat ik het niveau aankan'
PSV'er richt blik na debuut op transfermarkt

Transfer op komst: 'Ook om aan PSV te laten zien dat ik het niveau aankan'

22-12-2014 08:09
1

Het debuut smaakte zoet, maar Menno Koch wil meer bij PSV. De verdediger maakte tegen Go Ahead Eagles (5-0) zijn eerste minuten in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Een verhuurperiode lonkt echter.

"Om me verder te ontwikkelen is het belangrijk dat ik meer wedstrijden op Eredivisie-niveau ga spelen", zegt Koch tegen NU.nl. "Verhuur aan een andere Eredivisie-club lijkt me daarom een goede optie. Ook om aan PSV te kunnen laten zien dat ik het niveau aankan."

Koch is een realistisch mens. Hij weet immers dat het bij PSV als een trein loopt en er daarom weinig kansen voor hem zullen zijn na de winterstop. "Het gaat goed met de ploeg, dus is er voor de trainer weinig reden om te wisselen. Er is ook veel concurrentie", vervolgt Koch, die voor zijn debuut liefst achttien wedstrijden op de bank zat zonder in de ploeg te komen. "Ik was er al een paar keer dichtbij, maar dan gebeurde er iets in de wedstrijd of maakte de trainer toch een andere keuze waardoor ik er niet in kwam."

"Op zo'n moment baalde ik heel erg, maar ik ben wel door blijven gaan om ervoor te zorgen dat mijn debuut alsnog zou komen. En dat is nu gelukt. Heerlijk om in het veld te staan", besluit de PSV’er.