De Eredivisie-flops van dit weekend: Hoesen, Wijnaldum en twee Ajacieden
Spelers die dit weekend door de ondergrens zakten

De Eredivisie-flops van dit weekend: Hoesen, Wijnaldum en twee Ajacieden

22-12-2014 12:30
4

De beste spelers van speelronde zeventien zijn benoemd. Tijd dus om te kijken welke spelers afgelopen weekend door de ondergrens zakten.

Rick ten Voorde (FC Dordrecht)
Een spits leeft van doelpunten. Ten Voorde heeft op het moment daarom een rotleven als spits. Tegen FC Groningen was hij opnieuw zeer zwak. Met één doelpunt in 964 minuten was hij in de eerste seizoenshelft behelpen.

Danny Hoesen (FC Groningen)
Wat voor Ten Voorde geldt, geldt zeker ook voor Hoesen. Was aan de Krommedijk opnieuw zwak. Heeft in 1100 Eredivisie-minuten één treffer gemaakt. Vooralsnog is Hoesen een regelrechte transferflop.

Giliano Wijnaldum (Go Ahead Eagles)
Verloor het zaterdag dik van zijn broer Georginio. Droeg met een dramatische terugspeelbal zelfs bij aan de 5-0 zege van PSV. Een treurige avond derhalve voor Giliano.

Davy Klaassen (Ajax)
Was de voorbije weken steevast de beste man aan Ajax-zijde, maar speelde zondag zeer zwak. Veel balverlies en weinig initiatief vooruit. Dat kan een keer gebeuren, want Klaassen blijft een van de belangrijkste spelers van Ajax.

Arek Milik (Ajax)
Met de bekerwedstrijd tegen Vitesse erbij staat Milik drie wedstrijden droog. De Pool wilde maar wat graag met een fijn gevoel de winterstop in, maar was op Woudestein volledig onzichtbaar.

Alex Schalk (Go Ahead Eagles)
Speelde zaterdag tegen de club die hem na zijn vertrek bij NAC Breda de kans bood. Kon zich in het Philips Stadion alleen totaal niet onderscheiden. Althans, niet met goed spel.

Wesley Hoedt (AZ)
De verdediger, een product van de eigen opleiding, maakte tot op heden indruk, maar viel tegen FC Utrecht hard door de mand. Hoedt is wekelijks goed voor één of twee 'Frank de Boertjes', tegen FC Utrecht waren zijn misperen niet op één hand te tellen.



Thom Haye (AZ)
Net als zijn collega Wesley Hoedt knokte Haye zich dit seizoen in de AZ-basis. De flegmatieke middenvelder wisselt goede acties af met mindere varianten, vaak nog in dezelfde wedstrijd. De laatste weken mislukt er meer dan dat er goed gaat bij Haye, met de (collectieve) offday tegen FC Utrecht als gevolg.