Balotelli zal er aan moeten wennen dat hij vaker op de bank komt te zitten
Plek op de bank serieus in beeld voor Balotelli

"Balotelli zal er aan moeten wennen dat hij vaker op de bank komt te zitten"

26-12-2014 07:19
1

Brendan Rodgers heeft als trainer van Liverpool een duidelijk signaal afgegeven aan Mario Balotelli. De Italiaan moet er namelijk niet raak van opkijken als hij wat vaker op de bank moet zitten dan hij gewend is.

Rodgers wil met zijn formatie hoog druk zetten en daarvoor is Balotelli niet erg geschikt. De voorhoedespeler kampt de laatste tijd met blessureleed en speelde zodoende slechts één duel sinds begin november. Tijdens zijn afwezigheid besloot Rodgers het strijdplan enigszins om te gooien en de tegenstander meer onder druk te gaan zetten. Bovendien keert Daniel Sturridge halverwege januari terug van zijn kwetsuur.

De samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat Balotelli zijn spitspositie dreigt kwijt te raken. "Balotelli zal er aan moeten wennen dat hij vaker op de bank komt te zitten", is Rodgers duidelijk in gesprek met The Guardian. "Als het team hem nodig heeft als een reservespeler, dan zal hij dat moeten accepteren. Dat is niet alleen bij hem zo, maar geldt voor elke speler. Wanneer hij dan moet invallen, verwacht je dat diegene zich meer dan honderd procent geeft."

"Het druk zetten is niet echt een eigenschap van Balotelli, maar je moet je juist focussen op de kwaliteiten die iemand wel beschikt. Het meest belangrijke is dat hij inzetbaar is en ik daarmee over een grotere selectie beschik. We hebben gezien dat onze tactiek niet echt zijn spelletje is. We werken eraan om hem beter te laten functioneren rondom en in het strafschopgebied."