Misschien moet je zeggen: wij verkopen ze zelfs voor honderd miljoen niet
Trainer vraagt Rotterdamse club om problemen te bestrijden

"Misschien moet je zeggen: wij verkopen ze zelfs voor honderd miljoen niet"

28-12-2014 17:14
4

Fred Rutten kijkt met een trots gevoel terug op de eerste seizoenshelft van Feyenoord. De Rotterdamse club beleefde onder zijn leiding een moeizame competitiestart, maar herpakte zich uitstekend en gaat als nummer drie de winterstop in.

Met een gerenoveerde ploeg had Rutten tijd nodig om de eigen speelstijl in te passen. Dat is gelukt, al bedraagt de achterstand op koploper PSV twaalf punten. De trainer is desalniettemin optimistisch: "Je moet een analyse maken van het verleden en de problemen tackelen. Als Feyenoord deze visie blijft hanteren wordt het snel weer kampioen. Je moet in oplossingen denken", vertelt hij aan RTV Rijnmond.

Wedden

Meer odds

De valkuil is evenwel dat Feyenoord opnieuw met een leegroof te maken krijgt. Rutten spreekt zich ambitieus uit: "Misschien moet je dan wel zeggen: wij verkopen ze zelfs voor honderd miljoen niet. Misschien moet je dat probleem juist tackelen. Het wordt er niet makkelijker op als je ieder jaar zeven nieuwe spelers moet inpassen."

Rutten hoopt nog steeds op een inhaalrace van Feyenoord. "Onze aspiraties blijven hetzelfde, ook al zegt de realiteit dat de achterstand van twaalf punten onoverbrugbaar is."